The Mummy reboot krijgt nieuwe regisseur

Anderhalf jaar geleden lieten we al weten dat er een reboot op komst zou zijn van The Mummy. Lange tijd daarna bleef het stil, maar nu lijkt er toch wat vaart in het project te komen. Er is een nieuwe regisseur gevonden die Universals reboot onder handen zal nemen. Enkele maanden geleden besloot Len Wiseman wegens logistieke problemen op te stappen. Nu heeft Universal Andy Muschietti aangesteld om hem te vervangen. Muschietti is onder meer bekend door de horrorfilm “Mama”.

Er zijn slechts weinig details over het project bekend gemaakt, behalve dat het een opvolger is in de franchise die in 1930 werd gestart. Op dit moment is slechts bekend dat Jon Spaihts, samen met Billy Ray, werkt aan het scenario, een moderne versie van het bekende verhaal.

Musschietti zal zoals het er naar uitziet de film gaan regisseren. Hij werd, vanwege een goede samenwerking tijdens de film Mama, naar voren geschoven door producent Guillermo del Toro.

De productie van de film ligt in handen van Alex Kurtzman en Roberto Orci: “We’re reaching into the deep roots of ‘The Mummy,’ which at its beating heart is a horror movie and then an action movie, and putting it into a context that is real and emotional. It’s still a four quadrant film but as a lot of recent movies have proven, audiences are hungry for more than they used to be.

You can still have a family movie, an action movie that’s more grounded than these used to be. Without saying too much, we’ve drawn a lot of inspiration from Michael Crichton’s books, and how he ground fantastical sales in modern day science,” aldus Kurtzman.

Of de reboot meer zal lijken op het origineel uit 1932, met Boris Karloff in de hoofdrol of juist op de versie uit 1999, met Brendan Fraser is dus niet bekend. Maar na anderhalf jaar radiostilte lijkt er nu eindelijk vaart te komen in het project.

Er is nog geen officiële releasedatum gepland, maar er wordt geprobeerd om de reboot in de zomer van 2014 in de bioscopen te laten verschijnen. Feit is dat ze dan wel mogen opschieten, aangezien er ook nog niet begonnen is met opnames en er zelfs nog geen datum voor de opnames op de agenda staat.

Geplaatst op 17 september 2013, in Films, Nieuwtjes en getagd als , , , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Plaats een reactie