Aquanura: grootste watershow van Europa vanaf morgen in de Efteling!

Voor iedereen die houdt van een goeie show is het smullen geblazen in de Efteling. Morgenavond is namelijk de opening van de grootste watershow van Europa: Aquanura, en iedereen kan er live bij zijn via Youtube!

Aquanura is de nieuwe jubileumattractie binnen de Efteling. Eerder werd bekendgemaakt dat Hartenhof de jubileum attractie zou worden voor de Efteling, maar omdat Hartenhof niet open kon in 2012, werd er voor Aquanura gekozen als noodoplossing. Het fonteinenspektakel zal gebaseerd zijn op shows in het resort Bellagio in Las Vegas, de Dubai Fountain en de World of Color in Disney’s California Adventure, en is ontwikkeld door Water Entertainment Technologies (WET), de Efteling en Tebodin Consultants & Engineers. De show wordt de grootste watershow van Europa en de op twee na grootste ter wereld.

Aquanura wordt een dagprogramma, maar waar het uiteindelijk allemaal om draait is de afsluitende avondvoorstelling, een tien minuten durende ode aan de meest kenmerkende sprookjes en attracties uit het park. Een viertal waterspuwende kikkers voedt vanaf vier hoeken het waterspektakel, een tafereel dat ontleend is aan de uitbeelding van het sprookje van de Kikkerkoning op het Herautenplein. De Indische Waterlelies, Carnaval Festival, Raveleijn, het Spookslot en Villa Volta zijn enkele van de vele herkenbare thema’s die in de voorstelling tot leven komen door middel van water, licht en vuur. De effecten worden geprogrammeerd op een orkestrale uitvoering van de bekende muziekstukken, met ‘By the sleepy Lagoon’, zoals te horen bij de Magische Klok, als klassiek hoofdthema tussen de attractiemelodieën door. De muziek, gecomponeerd door René Merkelbach, werd op 20 september 2011 opgenomen in het Belgische dorpje Mol door het Brabants Orkest.

Aquanura beschikt in totaal over 200 fonteinen die weer verdeeld zijn in 9 soorten. Elk soort heeft een eigen reikwijdte en speciaal effect. Zo zal één fontein het water 45 meter de lucht in spuiten. Van de 9 soorten fonteinen die WET gemaakt heeft zijn er 4 uniek. Deze fonteinen zijn speciaal voor deze watershow ontworpen en gemaakt. Over een soort is al bekend dat de fontein het water de vorm van een opengaande lelie laat aannemen. Het verschil tussen Aquanura en andere grote watershows is de diversiteit in fonteinen. Zo spreekt WET over een watershow 2.0. Ook wordt bij Aquanura een heel nieuwe verlichting gebruikt die WET speciaal heeft ontwikkeld voor de Efteling. Naast een groot aantal fonteinen zullen 4 grote kikkers de show ondersteunen. De kikkers zullen, net zoals de varianten in het Sprookjesbos, water gaan spuiten. Een kikker zal in het speciaal worden gesteld, deze zal een kroon dragen zoals in het sprookje wordt verteld. Tevens zal de show naast de 800 lampen in de vijver worden ondersteund door 29 licht- en audiomasten rondom de vijver. Bovenin deze masten, op 7,5 meter hoogte, bevinden zich moving heads die de show visueel bij zullen staan.

Bekijk donderdag 31 mei om 22.00 uur de eerste beelden van Aquanura, de grootste watershow van Europa. De première voorstelling van Aquanura is te volgen via een livestream op het YouTubekanaal van de Efteling.

Advertenties

Geplaatst op 30 mei 2012, in Fun, Nieuwtjes, TV en getagd als , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: