Nieuwe The Mummy op komst

De filmreeks van The Mummy zal er een vierde deel bij krijgen. Filmstudio Universal heeft Jon Spaihts gevraagd om het scenario voor de nieuwe film te schrijven. Dit meldt het Amerikaanse filmblad Variety. Het zal gaan om een reboot van het verhaal. Hierbij wordt geen rekening gehouden met het verhaal in de eerdere delen. Daarnaast zal de cast volledig vernieuwd worden.

Jon Spaihts heeft eerder al de scripts voor de horrorfilm The Darkest Hour en de Alien-prequel Prometheus geschreven. “I see it as the sort of opportunity I had with ‘Prometheus’: to go back to a franchise’s roots in dark, scary source material and simultaneously open it up to an epic scale we haven’t seen before,” aldus Spaihts.

In de eerdere drie The Mummy-films zijn de hoofdrollen vertolkt door Brendan Fraser en Rachel Weisz. Deze films hebben wereldwijd ruim 1,2 miljard dollar opgeleverd. In 2002 is de spin-off The Scorpion King verschenen, met Dwayne Johnson in de hoofdrol. Ook daar verschenen twee vervolgfilms op.

Producent Sean Daniel, die de eerdere Mummy-films heeft geproduceerd, zal zich ook nu weer met het productiewerk bezig houden. Wie de regie in handen krijgt, is nog speculeren. Er zijn al fans die hopen dat Ridley Scott het op zich zal nemen. Dit gezien het feit dat Spaihts en Scott eerder hebben samengewerkt bij het maken van de Alien prequel Prometheus.

Wanneer de nieuwe Mummy in productie gaat, is nog onbekend. In ieder geval lijkt het hiermee zeker te zijn dat The Mummy 4: Rise of the Aztec (overigens nog wel met Brendan Fraser) van de baan geschoven is.

Geplaatst op 6 april 2012, in Films, Nieuwtjes en getagd als , , , , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 2 reacties.

Plaats een reactie